– Om oss – 


 

Mitt navn er Linda Gran og jeg bor i Sande i Vestfold. Jeg er utdannet førskolelærer.

Jeg er født og oppvokst i en hundeglad familie, og har hatt hunder rundt meg siden jeg ble født. Dette har ført til at jeg har fått mye erfaring innen hundefeltet og fått en stor lidenskap for hund og oppdrett.

Pr. idag har vi 4 finske lapphunder. Jeg trener hundene i agility, lydighet, utstilling, hverdagslydighet og annet.

Ellers er jeg ei aktiv jente, og jeg elsker å bli kjent med nye mennesker. Tara er min aller første Finske Lapphund. Det er henne som har ført til at det er denne rasen jeg vil drive med et lite oppdrett av.

Incredible Journey er kennelnavnet til oppdrettet, og kommer av «utrolig reise» som jeg synes er en fin forklaring for forholdet mellom hund og eier. Kennelnavnet ble godkjent av NKK og FCI 24. mai 2012 :)

Mitt mål som oppdretter er å avle frem hunder med god helse og gemytt, gode og stabile familiehunder, samt at hundene skal være rasetypiske. Med dette ønsker jeg også å vedvare rasens lærevilje og bruksområder på best mulig måte. For å få tilrettelagt for et godt oppdrett har jeg gjort/og vil gjøre et grundig forarbeid og innhente informasjon fra allerede veletablerte kenneler, Norsk Lapphund Klubb, NKK og seminarer. Dette vil jeg fortsette med for å bli en enda bedre oppdretter. I avlsarbeidet følger jeg avlsretningene til NKK, NLK, og får god hjelp av andre oppdrettere med råd og veiledning.